keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

mansikkajuustokakku

22-24cm halk.
Pohja
250g digestive/kaura keksejä
75g voi

Täyte
400g mansikkasurvos
5dl kermaa
300g tuorejuustoa
8 liivatelehteä
1dl sokeria
2rkl sitruunamehua

1. Vuoraa irtopohja vuoka leivinpaperilla tai laita reunoille reunakalvoa.
2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
3. Murskaa keksit ja sulata voi keksimurun sekaan. Painele seos vuuan pohjalle. Älä kuitenkaan liian tiiviksi jotta sitä on helppo leikata.
4. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, mansikkasurvos ja sokeri. Sekoita.
5. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja laita kuuman sitruunamehun sekaan. Sekoita liivateseos muuhun massaan ohuena nauhana . Hyydytä jääkaapissa 5h ennen kiilteen laittoa.

Kiille
3liivatelehteä
300g mansikkasurvos
1rkl sitruunamehua

1. Laita liivatteetkylmään veteen 5 minuutiksi. Purista ylimääräinen vesi ja sekoita kuuman sitruunamehun sekaan. kaada ohuena nauhana masikkasurvokseen.
2. lisää kiille kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti