perjantai 5. heinäkuuta 2019

Appelsiinisuklaakakku

Nyt mulla on selkeästi joku suklaakakku villitys. On tullut tehtyä useampi suklaakakku viime aikoina mutta ei se haittaa, myöhemmin ehtii tehdä muita kakkuja ja sitä paitsi suklaaseen ei kyllästy koskaan.

Idea tähän kakkuun lähti kakusta jossa oli geishamousse. Halusin kokeilla samaa fazerinasuklaalla. Fazerinassahan on vivahde appelsiinin mausta joten päätin tuoda sitä vielä enemmän esiin kakussa.

Kakkupohja on minut itse kehittelemäni ohje, se on muunnos perus voikakkupohjasta.

Suklaavoikakkupohja
20cm halk. vuoka

250g voita
3/4 dl fariinisokeri
2 dl sokeri
1 tl vanilijasokeri
50g rouhittua tummaasuklaata
0,6dl perunajauhoja
1dl kaakaojauhoa
1tl leivinjauhe
2dl vehnäjauhoja
4 kanamunia

kostutus
1dl appelsiinimehua/maitoa

täyte

300g fazerina suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
4dl kuohukermaa
tomusokeria oman maun mukaan
(4 tippaa vahvaa appelsiini aromia)

mansikan paloja

1. vaahdota 1min huoneen lämpöistä voita lisää siihen fariinisokeri ja sokeri , vaahdota muutama min ja lisää kanamunia yksikerrallaan samalla vaahdottaen.
2. lisää kuivat aineet ja suklaarouhe. Vatkaa nopeasti sekaisin kunnes taikina on tasaista.
3. paista voidellussa kakkuvuuassa jonka halkaisija 20-22cm 175c ja 40-50min
4. sulata suklaa ja anna jäähtyä hetken vaahdota sillä aikaan kerma, notkista tuorejuusto ja lisää tuorejuusto, tomusokeri ja sulanut suklaa kerman sekaan. Mausta täytettä appelsiini aromilla(tämä ei ole pakollista)
5. Täytä kakku edellisenä päivänä niin maut ehtii tasaantua.

Kuorrute on voikreemi

Voikreemi

200g voi
4,5dl tomusokeria
1rkl appelsiinimehua/maitoa
1-2 tippaa vahvaa appelsiini aromia
Elintarvike väriä

1. vaahdota huoneenlämpöistä voita täydellä teholla samalla lisää pieni määrä kerrallaan tomusokeria.
2. lisää muut aineet ja vaahdota muutama minuutti kunnes kreemi on kuohkeaa.

valumat sulaa candy mlets nappeja ja reunoilla lehtikultaa.

2 kommenttia: