maanantai 8. heinäkuuta 2019

Voikakkupohja

Ehdottomasti paras ja pehmeimmän makuinen voikakkupohja.
Rakenteeltaan tämä kakkupohja on raskaampi kuin sokerikakkupohja, mutta oikein tehtynä kuohkea ja todella maukas pohja. Avain sana tässä kakkupohjassa on, että taikinaa vaahdotetaan kunnolla. Ja voi on todella huoneen lämpöistä eikä kylmää.  Kunnon vaahdon takaamiseksi itse vaahdotan aina pelkkää voita 1-2min ennen sokerin lisäämistä. Tämä kakkupohja paistui myös uunissa kauniisti eikä pohja repeillyt ollenkaan . Pohja kohoaa ja paistuu kauniin tasaisesti kun takina laitetaan vuokaan niin, että keskelle jätetään pieni kuoppa. Näin reunat ei kypsy niin äkkiä ja kakku lässähdä kun se on lopulta kypsää. Lue ohje huolella ennen kuin aloitat pohjan teon.


20cm halk 15-18hengen kakkupohja

250g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sokeria
2tl vaniljasokeri
1tl leivinjauhe
4dl vehnäjauhoja
4 kanamunaa
1/2 dl maitoa

Paisto 175c alataso 40-50min

1.Voitele kakkuvuoka/vuoraa leivinpaperilla.
Mittaa kuivat aineet kulhoon paitsi sokeri.
2.Vaahdota huoneenlämpöistä voita 1-2min ja lisää siihen sokeri samalla täydellä teholla vatkaten.
3.  Kun voisokerivaahto on vaaleaa ja kuohkeaa lisää siihen yksitellen kanamunia jatkuvasti vaahdottaen.
4.lisää jauhoja pieni määrä kerrallaan, vuorotellen maidon kanssa pienellä teholla vatkaten. Jatka vatkaamista 4min
5. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Tee taikinan keskelle nuolijalla pieni kuoppa. Näin kakkupohja kypsyy tasaisesti.
6. Paista uunin alatasolla ritilän päällä 40-50 min 175c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti