keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Mustikkatäytekakku


pohja
15cm halk vuoka

200g voita
3kpl kanamunia
2 dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1tl kaardemumma
1tl leivinjauhe


1. Voitele kakkuvuoka ja laita uuni lämpenemään 175c.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään paitsi sokeri.  Vaahdota huoneenlämpöinen voi.
3. Lisää vaahdotettuun voihin sokeri ja vaahdota vielä pari minuuttia. Lisää sitten kanamunia yksi kerrallaan koko ajan täydellä teholla vatkaten.
4. Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan miedolla teholla vatkaten.
5. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paistaa 40-50min alatasolla

Täyte

Riittää myös kuorrutukseen

Mustikkahilloa
2,5dl kermaa
250g rahkaa
2rkl lemoncurd tahnaa
1 tl vaniljasokeria
Tomusokeria
2rkl vaniljakreemijauhetta

Kostutus 1dl maitoa

1. Vaahdota kermaa ja lisää siihen muut aineet paitsi mustikkahillo.
2. Leikkaa kakku neöjään osaan ja sivele kerrosten väliin mustikka hilloa ja laita täytettä jatka tätä joka kerroksen kohdalla. Kuorruta kakku ylimääräisellä täytteellä ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti