maanantai 2. joulukuuta 2019

Minttusuklaafudget




Tämä ohje on muunnos aikaisemmin julkaisemastani fudge ohjeesta. Ja voin sanoa, että näistä tuli taivaallisen hyviä. Makeita, mutta ei liian makeita fudgeksi. Piparminttu tuo tähän sopivasti raikkautta, tumma suklaa taas toimii yhdessä mintun kanssa todella hyvin.  Lue ohje ja vinkki osio huolella ennen kuin alat valmistamaan ;)


Minttusuklaafudge
3dl kuohukermaa
75g voita
4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl glukoosisiirappia
200g tummaasuklaata pieneksi paloiteltuna
4-5tippaa vahvaa piparminttu aromia

  1. Kiehauta kattilassa kerma, sokerit, siirappi ja voi, 120-125 asteiseksi, välillä sekottaen. Tässä menee n. 15-20min , lopussa asteet nousee hitaammin. Älä lisää tehoa muuten se voi palaa pohjaan. Kun neste on valmis se on väriltään kullan ruskeaa.
  2. Ota kattilaliedeltä ja kaada toiseen kulhoon(mieluiten teräs, muovi voi sulaa) vatkaa 2min hieman puolitehoa kovemmalla teholla ja lisää paloiteltu suklaa vähän kerrallaan (muuten juoksettuu herkästi) jatka vatkaamista n. 4min kunnes massa on kuohkeaa. Lisää piparminttu aromi vatkaamisen loppuvaiheessa.
  3. Kaada  massa vuokaan  n. 25x20cm ja painele pinnalle esim strösseliä koristeeksi. Nosta jääkaappiin vähintään 4h , mieluiten yön yli. 


VINKKI! 

-Fudge massa juoksettuu jos lisäät suklaan liian nopeasti kuumaan massaan tai jos lisäät massaan jääkaappi kylmää suklaata. Tästä syystä suklaa kannattaa paloitella pieneksi.

 -Jos jostain syystä näin käy kuumenna massa uudestaan ja lisää tilkka kermaa, näin saat sen vielä pelastettua , jatka sitten vatkaamista normaaliin tapaan.  








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti