perjantai 14. helmikuuta 2020

ystävänpäivän suklaakakku

Taivaallisen hyvä suklaakakku syntyy mehevästä kosteasta kakkupohjasta. Voin taata , että tämä kakkupohja ei murene käsiin vaan sitä on helppo leikata! Tämän kakkupohjan erikoisin aines on majoneesi, juu kyllä tähän tulee majoneesia(voin sanoa , että toimii). kakun välissä ja kuorrutteena moccainen suklaakreemi , välissä valkosuklaa gananchea ja vadelmia.

Lue ohje ja vikki osio huolella ennen kuin ryhdyt valmistamaan kakkua!
! valkosuklaa ganache kannattaa valmistaa edellisenä päivänä

Suklaakakkupohja

75g voi ( sulaa)
1rkl öljy
2rkl majoneesi
2dl vahvaa kahvia
2dl kevyt maitoa
4 2/3 dl vehnäjauhoja
2kpl kanamunia
1,5 tl leivinjauhe
1,5 tl ruokasooda
2,5dl kaakaojauhe
3dl sokeria
2dl ruokokidesokeria
2tl vaniljasokeri

1. keitä kahvi ja laita uuni lämpenemään 175 astetta. voitele kakkuvuoka.
2. mittaa kulhoon sula voi, öljy, sokerit, kanamunat , majoneesi, kahvi ja maito. sekoita tasaiseksi.
3. mittaa toiseen kulhoon loput kuivat aineet.
4. lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi älä vatkaa. kaada taikina 20-25 cm kakkuvuokaan.
5. paista n. 50-55min uunin alatasolla

VINKKI! mikäli paistat kakun 20cm vuuassa käytä pyyhe tekniikkaa niin pohja ei lässähdä keskeltä paiston loppuvaiheessa. Eli leikkaa esim pyyhkeestä sopivat kaistaleet kakkuvuuan ulkoreunalle ja kostuta kaistaleita hieman ja laita vuuan ulkoreunalle paiston ajaksi. Näin kakkupohja ei kypsy reunoilta liian äkkiä jollloin yleensä keksiosa lässähtää.



Väliin

valkosuklaa gananche
100g valkosuklaata
0,5dl kuohukermaa

1. pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon ja lämmitä mikrossa hetki (ei tarvitse olla aivan sulaa)
2. kuumenna kerma mikrossa ja kaada suklaan päälle , sekoita tasaiseksi kunnes suklaa liukenee ja sulaa kunnolla.
3. sivele kakkupohjan kerroksien päälle.

mocca suklaakreemi
300g huoneen lämpöistä voita
4,5dl tomusokeria
200g vaniljatuorejuustoa
200g maitosuklaata
4tl pikakahvijauhetta
0,5dl kaakaojauhetta
1dl kuumaa vettä.

1. sulata suklaa. keitä vesi vedenkeittimessä.
2. mittaa pikakahvijauhe ja kaakao kulhoon ja kaada kuumavesi päälle , sekoita huolella. lisää sitten tuorejuusto seoksen sekaan.
3. vaahdota voi ja tomusokeria vaaleaksi vaahdoksi (tähän menee ainakin 5min)
4. lisää vaahtoon kaakaotuorejuusto seos ja sula jäähtynyt suklaa. vaahdota pari min kunnes kreemi on tasaista ja kuohkeaa.
5. täytä ja kuorruta kakku kreemillä , upota kreemin päälle vadelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti