lauantai 30. marraskuuta 2019

Fudget

Fudge ohjeita on monenlaisia. On sellaisia missä on suklaata (usein valkosuklaata), vaahdotettavia ja ei vaahdotettavia . Eli vaahdotettavassa ohjeessa fudge massaa vatkataan/vaahdotetaan näin tulee mielestäni fudgelle ominainen rakenne. Eli itse pidän ohjeista joissa on suklaata , sekä massa vaahdotetaan. Tähän ohjeeseen tarvitset lämpömittarin ja parin litran kattilan. Fudgea voi maustaa rajattomasti mm. Vaihtamalla suklaamakuja , maustamalla aromeilla ja lisäämällä esim karkkirouhetta.



FUDGET

3dl kuohukermaa
75g voita
4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl glukoosisiirappia
200g valkosuklaata
100g maitosuklaa hippua

  1. Kiehauta kattilassa kerma, sokerit, siirappi ja voi, 125 asteiseksi. Tässä menee n. 15min. Älä kiehuta täydellä teholla sillä palaa helposti pohjaan, sekoittele välillä.
  2. Ota kattilaliedeltä ja kaada toiseen kulhoon(mielummin teräs, muovi voi sulaa) vatkaa 2min täydellä teholla ja lisää paloiteltu suklaa vatkaa sitten vielä 5min
  3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja  anna hetki jäähtyä ennen kuin painelet suklaahiput pintaan muuten ne voi sulaa.  Nosta jääkaappiin vähintään 4h 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti