tiistai 2. heinäkuuta 2019
Valkosuklaaminimuffinssit
Minmuffinssit ovat meidän lasten lemppareita. Niitä tuleekin tehtyä usein hätävaraksi pakkaseen , josta ne on nopea ottaa sulamaan ja kuorruttaa/koristella.
42-45kpl minimuffinsseja
2 kanamunaa
2dl sokeria
0,5dl perunajauhoja
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1dl maustamaton jogurttia
2 rkl sitruunamehu(tiiviste)
2tl vanilijasokeri
1tl leivinjauhe
0,5tl sooda
100g voi
100g valkosuklaa hippuja
1. Laita uuni 175c. Sekoita kuivat aineet keskenään paitsi sokeri. Sulata voi.
2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet vuorotellen mehun, jogurtin ja voin kanssa.
3. Annostele taikina minimuffinssi vuokiin ja ripottele valkosuklaahiput
taikinan päälle. Näin suklaa ei vajoa muffinssin pohjalle paiston aikana.
4. Paista uunin keskitasolla n. 10min ja 175c
Kuorrute
Tämä on aika löysähköä mutta oikein kivan makuista ja jähmettyy hieman jääkaapissa.
200g tuorejuusto
3rkl lemoncurd-tahnaa
2dl tomusokeria
1. Vatkaa 1min tomusok. ja tuorejuusto. Lisää lemoncurd.
Pursota muffinssien päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti