Tein toiveiden mukaisesti 2x15hengen suklaakakkua pätkismoussella. Kakkupohja suklaapossun mielettömän mehevä suklaakakku ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-meheva-suklaakakkupohja/
En käyttänyt täytteessä pelkkää pätkissuklaata sillä koostumukseltaan pätkis suklaa on todella rasvaista, joten arvelin tummalla suklaata lisäämällä moussesta tulevan jämäkämpää. Lisäsin vielä vahvaa piparminttuaromia korostamaan mintun makua. Tämä kakku ei kaipaa kostutusta sillä kakku pohja on niin mehevä, mutta itse olen kostuttanut sillä kevyehkö mousse välissä niin kakkupohja on helpommin leikattavaa kun niitä on hieman kostuttanut esim. maidolla.
Ohje on siis yhteen kakkuun, 20cm halk. /15hengen
Täyte
2 täyteväliä
3,5dl kuohukermaa
300g tuorejuustoa
75g tummaa suklaata
140g pätkis suklaata
1 tippa piparminttuaromia
1. Sulata suklaat varovasti vesihauteessa. Pätkis suklaan ei tarvitse olla täysin sulaa riittää kun se on pehmeää. Lisää hieman jäähtynyt suklaa notkistettuun tuorejuustoon.
2. Vaahdota kerma ja lisää siihe suklaa-tuorejuusto seos. Mausta parilla tipalla piparminttu aromia.
Kuorrute
Voikreemissä on erittäin tärkeää , että voi on oikean lämpöistä kun sitä aletaan vaahdottamaan. Ja että voita vaahdotetaan huolella ennen tomusokerin ja muiden aneksien lisäämistä. Muuten kreemin koostumus on huono ja se maistuu voin makuiselle.
Voikreemi
200g huoneenlämpöinen voi
4,5dl tomusokeria
2 tippaa piparminttuaromia
1rkl kermaa/maitoa
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi huolella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen samalla vaahdottaen pienissä erissä tomusokeria. Lisää neste ja aromi lopuksi ja halutessasi värjää kreemi pastavärillä.
Kreemi säilyy hyvin jääkaapissa , mutta helpoiten se levittyy kakun päälle kun on huoneen lämpöistä. Tästä ohjeesta riittää ainakin yhden 20cm kakun kuorrutukseen.
Suklaaganache
125g tummasuklaa
3/4dl kermaa
1. Lämmitä kerma. Lisää siihe paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kakun päälle tai reunoille kun ganachen lämpötila on hieman tasaantunut. Itse olen pitänyt kakkua muutaman min pakkasessa ennen reunoille valuttamista eli valumien tekoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti