keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

seminaku mansikkakakku



Tällänen rustiikkinen mansikkakakku tuli tehtyä kun olin ostanut 10kg mansikoita ja pitihän nyt tuoreista mansikoista kakku tehdä

pohjan tavallinen sokerikakkupohja joka tehty 70% periaatteella. Eli kanamunat rikotaan kulhoon ja punnitaan , kanamunien painosta 70% on sokerin paino ja sama paino myös jauhoille.


kostutus
2dl maitoa
1 rkl vanilijasokeri

täyte
2 kerrosta 20cm halk kakkuun
4dl kuohukerma
200g tuorejuusto
sitruunamehu
tomusokeri
vanilijakreemijauhe

lemon curd tahnaa pohjiin
tuoreita mansikoita pilkottuna kakun väliin

1. vatkaa kerma , lisää siihen tuorejuusto, vanilijakreemijauh, tomusokeri ja sitruunamehu.
2. kostuta pohjia, levitä niihin lemon curd tahnaa  joka kerroksen väliin ja tahnan päälle pilkottuja tuoreita mansikoita ja täytettä puolet mansikoiden päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti