lauantai 22. kesäkuuta 2019

MuruMustikkapiirakka


Tämä ohje on saanut paljon kehuja ja oikeastaan aina kun teen makeaa piirakkaa käytän tätä ohjetta. Vaihtelen vain marjoja. Tärkeää tässä ohjeessa on vaahdottaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Itse vaahdotan aina voita hetken ilman sokeria , olen huomannut , että näin vaahtoutuu paremmin.

Murumustikkapiirakka
Pellillinen
Pohja
300g voita
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniliasokeri
3 kanamunaa
3tl leivinjauhe
5,5 dl vehdäjauho
1,5 dl perunajauho
1,5 dl maito/kerma

500g mustikoita

Muruseos
100g voi
1 1/2dl  sokeria
2 dl vehnäjauho

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi sokeri.Vaahdota huoneenlämpöinen voi (300g) ja lisää sokeri jatka vaahdottamista muutama min. Ja lisää kanamunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
2. Lisää jauhot vähän kerrallaan vuorotellen maidon kanssa.
3. Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää mustikat päälle.
4. Valmista muruseos nyppimällä muut aineet voin sekaan niin, että saat murustettua sen piirakan päälle.
5. Paista piirakkaa 200c ja n. 30min

Tarjoile esim vanilija jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti