tiistai 18. kesäkuuta 2019

Mustaherukkasuklaakakku

Mustaherukkasuklaakakku

Minua pyydettiin tekemään kaksi suklaakakkua syntymäpäiväjuhliin, päädyin näihin kakkuihin, sillä mikä sen parempi yhdistelmä kuin mustaherukka ja suklaa :)
Kakkupohja on kakkumonsterin supersuklainen kakkupohja ohje löytyy täältä Väliin tein mustaherukkamoussen sekä laitoin kerroksiin maitosuklaaganachea.

Mustaherukkamousse

20cm halk
3 täyte väliä

300g mustaherukoita
1,5dl hillosokeria
2rkl vettä
4dl kermaa
1dl tomusokeria
200g tuorejuusto/rahkaa
vanilijasokeri
7 liivatelehteä
3rkl maitoa tai mustaherukkamehua

1. Valmista hillo (mieluiten edellis päivänä) . Laita kattilaan mustaherukat, vesi ja hillosokeri. Anna kiehua 10min . Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen täytteen tekoa.
2. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto/rahka, mustaherukkahillo, tomusokeri ja vanilijasokeri
3. kuumenna maito mikrossa ja lisääsiihen lionneet liivatelehdet. kaada ohuena nauhana massan sekaan samalla sekoittaen.

Täytä kakku mieluiten edellisenä päivänä ennen tarjoilua niin täyte ehtii jähmettyä ja maut tasaantua.


kakun päällä oli suklaa kreemi, jonka ohjeen löydät täältä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti