tiistai 16. heinäkuuta 2019

Punaherukka-kinuskijuustokakku

Sain mieheni isoäidiltä sen verran punaherukkaa, että sain osan pakkaseen ja lopuista päätin tehdä kokeeksi juustokakkua. Punaherukka on sen verran kirpeä marja, että kaveriksi sopii hyvin kinuskinen kiille.

Pohja
24cm halk

250g digestive/kaurakeksejä
75g voita

Punaherukkatäyte
500g punaherukkaa
8 liivatelehteä
4dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
Sokeria
Vaniljasokeria
1/2dl kuumaa mehua


Kiille
3dl kuohukermaa
2,5dl fariinisokeria
3liivatelehteä

1.  Vuoraa irtopohja/reunavuoka leivinpaperilla tai käytä reunakalvoa. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Murskaa keksit ja sulata keksimurun sekaan voi. Painele keksimuru-voiseos vuuan pohjalle, mutta älä liian tiiviiksi, jotta sitä on helppo leikata.
3. Soseuta punaherukat ja siivolöi sose niin, että isoimmat siemenet/sattumat jää siivilään.  Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, punaherukkasose ja vaniljasokeri. Mausta massa sokerilla oman maun mukaan.
4. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja laita kuumaan mehuun. Sekoita ohuena nauhana täytteen sekaan.
5.Kaada täyte vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin 2-4h ennen kiilteen tekoa.
6. Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kuumenna kuplivaksi, seosta ei tarvitse keittää kinuskiksi asti. Sekoita puristetut liivatteet kinuskin sekaan huolella. Ota kinuskiseos liedeltä ja jäähdyttele välillä sekoitellen kunnes se on jäähtynyt tarpeeksi. Liian kuumana kakun päälle kaadettu kinuski sulattaa kakun. Anna hyytyä mieluiten yön yli.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti