Pohja
24cm halk
250g digestive/kaurakeksejä
75g voita
Punaherukkatäyte
500g punaherukkaa
8 liivatelehteä
4dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
Sokeria
Vaniljasokeria
1/2dl kuumaa mehua
Kiille
3dl kuohukermaa
2,5dl fariinisokeria
3liivatelehteä
1. Vuoraa irtopohja/reunavuoka leivinpaperilla tai käytä reunakalvoa. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Murskaa keksit ja sulata keksimurun sekaan voi. Painele keksimuru-voiseos vuuan pohjalle, mutta älä liian tiiviiksi, jotta sitä on helppo leikata.
3. Soseuta punaherukat ja siivolöi sose niin, että isoimmat siemenet/sattumat jää siivilään. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, punaherukkasose ja vaniljasokeri. Mausta massa sokerilla oman maun mukaan.
4. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja laita kuumaan mehuun. Sekoita ohuena nauhana täytteen sekaan.
5.Kaada täyte vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin 2-4h ennen kiilteen tekoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti