Harvoin enää näkee perinteistä mansikkatorttua kahvipöydässä. Muistan kuitenkin lapsuudesta isomummuni sitä tehneen ja hyvää se oli. Päätin itsekin tehdä. Tämä on hyvin helppo ja yksinkertainen kahvipöydän kesäherkku , varsinkin jos on tuoreita mansikoita saatavilla. Tämä on myös todella helppo tehdä gluteenittomana.
pohja on ihan tavallinen sokerikakkupohja, joka on tehty irtopohjalliseen piirakkavuokaan. Sokerikakkupohjani teen aina 70% tekniikalla eli rikottujen kanamunien painosta 70% on sokeria ja sama määrä myöskin jauhoja. vuoka oli 24cm halkasijaltaan ja tein kahden kanamunan sokerikakkupohjan, tarkat mitat alla, mutta tuota 70% tekniikkaa voi soveltaa minkä kokoisiin vuokiin tahansa. lisää tuosta tekniikasta täältä
Pohja
24cm halk.
110g (2kpl) kanamunia
77g (n. 1,5dl) sokeria
77g (n. 1,5dl ) jauhoja
1. voitele piirakkavuoka. Laita uuni 200c lämpenemään.
2. vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. siivilöi jauhot vaahtoon nuolialla käännellen, sekoita tasaiseksi mutta älä vatkaa.
3. paista n. 10min uunin keskitasolla.
Täyte
3dl kermavaahtoa
sokeria
mansikkahilloa
runsaasti mansikoita( n. litra)
1. kostuta pohjaa halutessasi hieman esim. vaniljasokerilla maustetulla maidolla/mehulla.
sivele mansikkahilloa ohuelti pohjaa.
asettele kerma ja mansikat pohjan päälle haluamallasi tavalla ja torttu on valmis :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti