lauantai 31. elokuuta 2019

Daim-vadelmatäytekakku

Äitini 45v syntymäpäivien kunniaksi päätin hieman panostaa kakun koristelussa. Noh kakku ei kuitenkaan koristelujen suhteen mennyt aivan nappiin, mutta maku oli todella hyvä vaikka itse sanonkin.
Ruusut ovat siis oikeita ruusuja, jotka on suojattu juuresta. Käytän todella harvoin oikeita ruusuja sillä sokerimassa ruusut on ehkä parempi vaihtoehto sillä ne ovat kuitenkin syötäviä.. Kuorrute marenkikreemiä, valuma candymtsiä joka maalattu kultaisella tomuvärillä.
Pohjaksi valitsin oman blogini voikakkupohjan, täyte daim-vadelma jonka ohje alla.
20cm halkasijan kakku
Täyte
2-täyteväliä

2 isoa daim patukkaa rouhittuna
200g jäisiä vadelmia
200g kinuskituorejuustoa
3dl kuohukermaa
3rkl vaniljakreemijauhetta
2rkl karamellisoitua kondensoitua maitoa

Kostutus
1dl vaniljamaitoa

Pohjiin sivele
Karamellisoitua kondensoitua maitoa

Vaahdota kerma, lisää siihen tuorejuusto ja vatkaa nopeasti sekaisin. Lisää sitten kaikki muut aineet paitsi vadelmat ja daimrouhe. Vatkaa nopeasti tasaiseksi ja kääntele lopuksi daim rouhe nuolijalla muun massan sekaan.
Kostuta pohjia hieman, levitä pohjaan karamellisoitu kondensoitu maito, levitä täyte ja painele vadelmia täytteeseen. Toista tämä joka kerroksen kohdalla.
Nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi

VINKKI!
Pursota pohjien reunoilla kapea kerros marenkikreemiä, näin täyte pysyy kreemin sisällä ja kuorruttaminen on helpompaa.

Marenkivoikreemi tehty kakkumonsterin ohjeella
http://kakkumonsterinkakut.blogspot.com/2015/05/marenkikreemi.html





Valuma
Candymelts nappeja, kiehuvaa vettä, kultaista tomuväriä, elintarvike etanolia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti