lauantai 10. elokuuta 2019

New york juustokakku



Juustokakkuja on, sekä uunissa paistettavia, että muulla tavoin hyydytettyjä kuten, liivatteella.
itse teen enimmäkseen hyydytettyjä juustokakkuja. Oikeastaan tätä ennen olin tehnyt kerran aikaisemmin uunissa paistettavaa juustokakkua.siitä huolimatta tämä kakku onnistui täydellisesti. Tässä ohjeessa keksipohja jatkuu reunoille asti. Lisäksi ohjeessa on raikkautta tuomaan limemehu ja limenkuori.


New york juustokakku
24cm halk.
Pohja
300g täysjyväkeksejä/digestivekeksejä
100g voita

Täyte
500g
Tuorejuustoa
300g ranskankermaa
3 isoa kanamunaa
1 limekuori ja mehu
1 rkl perunajauhoja
2 2/3dl sokeria
2tl vaniljasokeri


Käytä irtopohjaista reunavuokaa ja asettele pohjalle ja reunoille leivinpaperia. 
Murenna keksit ja sulata voi , sekoita nämä keskenään ja painele pohjalle sekä reunoille tasaisesti esim. lusikkaa apuna käyttäen.
Sekoittele kevyesti vispilällä tuorejuusto, sokerit, limenkuori sekä mehu ja perunajauho. 
Lisää kanamunat yksi kerrallaan kevyesti sekoitellen. Niin että seos on tasaista ei saa vatkata sillä massaan kertyy ilmaa ja silloin kakku halkeilee uunissa. Lisää lopuksi ranskan kerma ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pintaa. Paista 175c uunin keskitasolla 50min ja sammuta uuni. Raota uunin luukkua hieman, että ylimäärinen kosteus pääsee pois ja anna olla jälkilämmöllä vielä tunnin.
Jäähdytä kakkua huoneen lämpöiseksi ja nosta se jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.


Tarjoile mansikkamelban kanssa

Mansikkamelba
300g mansikka sosetta
1/2dl tomusokeria
1 rkl lime tai sitruunanmehua

Soseuta mansikat ja vedä siivilän läpi. Sekoita soseen sekaan mehu ja tomusokeri.
Laita esim. Kermakkoon josta sitä helppo kaataa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti