lauantai 10. elokuuta 2019

Mustikka suklaakakku



Kakkupohjana käytin tätä erinomaista suklaavoikakkupohjaa , jonka ohje myös täällä blogissani
https://mustikkakuningatar.blogspot.com/2019/08/suklaavoikakkupohja.html


Täyte-2 täyteväliä
4dl kuohukermaa
4rkl vaniljakreemijauhetta
300g mustikoita
200g rahkaa/tuorejuustoa
Tomusokeria

Lisäksi
Mustikkahilloa

Kostutus 
1,5dl maitoa
2tl vaniljasokeri

Vaahdota kerma ja soseuta mustikat. Lisää vaahdotettuun kermaan mustikat, tuorejuusto/rahka, kreemijauh. ja tomusokeri. Vatkaa nopeasti sekaisin.
Kasaa kakku reunavuokaan tai vuokaan jossa paistoit pohjan.
Kostuta pohjaa vaniljasokerilla maustetulla maidolla, sivele pohjaan hilloa ja laita puolet täytteestä. Toista toisen kerroksen kohdalla.
Täytä kakku mielellään edellispäivänä ennen tarjoilua.


Kuorrutus

Suklaatuorejuustokreemi

200g vaniljatuorejuustoa
125g voita (huooneen lämpöistä)
2,5dl tomusokeria
1/2dl kaakaojauhoja
200g tummaasuklaata

sulata suklaa. Ota tuorejuusto hyvissä ajoin huoneen lämpöön
vaahdota voita 1-2min . lisää tomusokeria ja jatka vaahdottamista 5min.
lisää tuorejuusto ja kaakaojauhe.
lopuksi lisää jäähtynyt sula suklaa ja vatkaa tasaiseksi.
kuorrutteesta riittää 20cm halk. kakun kuorruttamiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti