lauantai 10. elokuuta 2019

Kauramuru omenapiirakka



Anoppi toi omenoita ja olihan ne pakko jotenkin hyödyntää. Koska omenat oli vielä melko kirpeitä päätin laittaa ne piirakkaan karamellisoituina. Olen oikeastaan aika tyytyväinen tähän piirakkaan. Vaikka tämä piirakkaohje onkin melko työläs on se sen arvoista.

Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
tulevia syksyn makuja fiilistellen 😋

Kauramuru omenapiirakka

karamellisoidut omenat
500 g (n. 700g kuorimattomia)kuorittuja ja pilkottuja omenoita
50 g voita
0,5 dl fariinisokeri
2 tl vaniljasokeri
0,5 tl inkivääri
1 tl kaneli


Pohja
300 g voita (huoneen lämpöisenä)
1 dl fariinisokeri
1,5 dl sokeri
3 kananmunaa
6 dl vehnäjauho
1 dl perunajauho
2 tl leivinjauhe
2 tl vaniljasokeri
1,5 dl kuohukerma/maito

Kauramuruseos
100 g voi
0,5 dl fariinisokeri
0,5 dl sokeri
2,5 dl kaurahiutale
1 tl kaneli

1. Aloita karamellisoitujen omenien valmistus. Kuori ja pilko omenat, huomioi, että omenoita pitää olla pilkottuna 500g. Mittaa voi ja sokeri paistinpannulle, kuumenna kunnes seos on kullanruskeaa, lisää omenat, vaniljasokeri ja kaneli. kypsennä omenoita välillä käännellen noin 5 minuuttia kunnes omenat ovat pehmenneet ja saaneet kullanruskean värin. ( katso kuva )
2. Siirrä omenat jäähtymään, Valmista seuraavaksi pohja. Mittaa kuivat aineet paitsi sokerit. Vaahdota voi,fariinisokeri ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten täydellä teholla. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman/maidon kanssa, miedolla teholla vatkaten tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina 35 x 35  leivinpaperilla vuoratulle vuoalle tai pienelle uunipellille.
3. Valmista muruseos sulattamalla voi. Lisää siihen muut muruseoksen aineet, sekoita.
4. Ripottele karamellisoituja omenia pohjan päälle. Lisää kauramuruseos. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia keskitasolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti