tiistai 8. lokakuuta 2019

Tiramisu-kakku (iso satsi)

paras italialainen jälki ruoka, ehdottomasti tiramisu!
Tästä ohjeesta tarjoilet vähintään 12 herkku

suulle.


2pkt savoiardi keksejä
2,5dl espresso kahvia
0,50dl mantelilikööriä
3 rkl sokeria

4 pkt mascarponea (yksi paketti 250g)
5kanamunaa
2dl sokeria
3 tippaa (kaupan aromia 1tl)Manteliaromi
0,5dl espresso
7 liivatelehteä

Pinnalle kaakaojauhe

1. Laita liivate lehdet kylmään veteen likoamaan. Keitä espresso, sekoita siihen sokeri ja mantelilikööri. Kasta keksejä nopeasti ja asettele vuuan pohjalle.
2 . Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valmista täyte vatkaamalla keltuaiset ja sokeri vesihauteessa(ei pakko käyttää vesihaudetta) . Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi . Sekoita keltuaisvaahto ja mascapone .Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja laita liivatelehdet kuuman espresson ja manteliaromin sekaan. Sekoita seos huolella ja kaada ohuena nauhana mascarponekeltuaisvaahtoon sekaan samalla vatkaten. kääntele valkuaisvaahto varovasti nuolijalla käännellen mascarpone-keltuaisvaahtoon.
3. Lusikoi täytettä keksien päälle ja lisää sitten täytteen päälle taas keksejä joita on kostutettu. Toista tätä niin kauan kun keksejä ja täytettä riittää . Lopuksi siivilöi päälle kaakaojauhetta. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti