Helppo ja erittäin maistuva juustokakku näin joulun alla ja miks ei vaikka joulupöydän jälkkäriksi 😊
Lakka-piparijuustokakku 24cm halk.
Pohja
80g voita
200g annas pipareita
Täyte
250g tuorejuustoa
300g lakkahilloa
1tl vaniljauutetta
6liivatelehteä
6dl kuohukermaa
3rkl maitoa
1.Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunakalvoa tai leivinpaperia. Sulata voi ja murskaa piparit. Sekoita nämä keskenään ja painele vuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (n.10min). Vaahdota kerma ja lisää siihen muut aineet paitsi liivate ja maito.
3. Kuumenna maito ja lisää siihen puristetut liivatelehdet . Kaada liivatelehti seos ohuena nauhana muuhun massaan samalla vatkaten.
4. Kaada juustokakku täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin väh 4h mieluiten yön yli. Koristele kakku esim pipareilla ja kermavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti