keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Lakka-piparijuustokakku

 



Helppo ja erittäin maistuva juustokakku näin joulun alla ja miks ei vaikka joulupöydän jälkkäriksi 😊


Lakka-piparijuustokakku 24cm halk.

Pohja

80g voita

200g annas pipareita

Täyte

250g tuorejuustoa

300g lakkahilloa

1tl vaniljauutetta

6liivatelehteä

6dl kuohukermaa

3rkl maitoa

1.Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunakalvoa tai leivinpaperia.  Sulata voi ja murskaa piparit. Sekoita nämä keskenään ja painele vuoan pohjalle.

2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (n.10min). Vaahdota kerma  ja lisää siihen muut aineet paitsi liivate ja maito.

3. Kuumenna maito ja lisää siihen puristetut liivatelehdet . Kaada liivatelehti seos ohuena nauhana muuhun massaan samalla vatkaten. 

4. Kaada juustokakku täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin väh 4h mieluiten yön yli. Koristele kakku esim pipareilla ja kermavaahdolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti