lauantai 23. toukokuuta 2020

Mansikkakermakakku-valkosuklaa

Kesän ehdoton suosikki, nimittäin mansikkakermakakku ja tietysti suomalaisilla marjoilla. Hillo kylläkin tehty viime vuoden sadon mansikoista.



Täytteenä kakussa käytin valkosuklaamoussea ja mansikkahilloa. On muuten maukas yhdistelmä!

Kakkupohja 20cm
 4-5kpl munia
Sokeria
Vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
Perunajauhoa

1. Punnitse kanamunat , laske 70% munien painosta sokeria. Vaahdota
2. Sama 70% munien painosta tulee jauhoja itse laitan osan perunajauhoja(esim 1/3 kuivien aineiden kokonaispainosta)
3. Sekoita kuivat aineet siivilän läpi nuolijalla ja kaada voideltuun kakku vuokaan.
4. Paista 175c n. 40-45min

Mansikkahillo
500g mansikoita
250g hillosokeria

Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Tämä kannattaa tehdä edellisenä päivänä.

Valkosuklaamousse
200g valkosuklaata
4dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
1tl vaniljasok

1. Sulata suklaa
2. Vaahdota kerma ja lisää siihen jäähtynyt suklaa ja tuorejuusto. Vatkaa nopeasti sekaisin.
3. Mausta vaniljasokerilla
4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
5. Kokoa kakku reunavuokaan. Kostuta pohjaa vaniljamaidolla ja sivele sopiva kerros mansikkahilloa. Lisää puolet täytteestä ja toista tämä toisen kerroksen kohdalla.
6. Täyttäminen kannattaa tehdä edellisenä päivänä niin täyte ehtii jähmettyä

Pursotukset
6dl vispikermaa
Tomusokeria

Päälle mansikoita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti