Gluteeniton ja todella helppo brownies, jonka kruunaa suolainen kinuskikuorrute.
Salted caramel brownies (gluteeniton)
225g voita
2,5dl sokeria
250g tummaasuklaata
2dl gluteenitonta jauhoseosta (semper)
1,5dl kaakaojauhoja
2tl vaniljasokeria
5kanamunaa
- Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää voi-sokerivaahtoon kanamunat yksi kerrallaan vatkaten.
- Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kevyesti kuivat aineet joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan n. 26cmx35cm.
- Paista 180c n. 15-20min
- Anna pohjan jäähtyä huolella ennen kuorrutteen lisäämistä.
Kuorrute
2dl kuohukerma
2dl fariinisokeria
50g voita
2,5dl tomusokeria
Sormisuolaa pinnalle
- Keitä kerma ja fariinisokeri löysähköksi kinuskiksi(eli ei täysin valmiiksi kinuskiksi) lisää keittämisen loppu vaiheessa voi. Nosta pois hellan levyltä
- Lisää tomusokeri. Anna kuorrutteen jäähtyä hiukan samalla sekoittaen, ettei kuorrute kovetu
- Kaada pohjan päälle ja ripottele päälle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti