torstai 26. elokuuta 2021

Salted caramel brownies(gluteeniton)



 Gluteeniton ja todella helppo brownies, jonka kruunaa suolainen kinuskikuorrute. 


Salted caramel brownies (gluteeniton)


225g voita

2,5dl sokeria

250g tummaasuklaata

2dl gluteenitonta jauhoseosta (semper)

1,5dl kaakaojauhoja

2tl vaniljasokeria

5kanamunaa


  1. Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää voi-sokerivaahtoon kanamunat yksi kerrallaan vatkaten. 
  2. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kevyesti kuivat aineet joukkoon. 
  3. Kaada taikina voideltuun vuokaan n. 26cmx35cm.
  4. Paista 180c n. 15-20min
  5. Anna pohjan jäähtyä huolella ennen kuorrutteen lisäämistä.


Kuorrute

2dl kuohukerma

2dl fariinisokeria

50g voita

2,5dl tomusokeria

Sormisuolaa pinnalle


  1. Keitä kerma ja fariinisokeri löysähköksi kinuskiksi(eli ei täysin valmiiksi kinuskiksi) lisää keittämisen loppu vaiheessa voi. Nosta pois hellan levyltä
  2. Lisää tomusokeri. Anna  kuorrutteen jäähtyä hiukan samalla sekoittaen, ettei kuorrute kovetu
  3. Kaada pohjan päälle ja ripottele päälle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti