Kakku kokeiluja kesän juhliin ja tulevaan popup-kahvilaan.
Mangojuustokakku oli mieleeni tällä kertaa hieman pliisu, joten valkosuklaan himoissani päätin tehdä kakkuun valkosuklaa kerroksen.
20-22cm vuoka
Pohja
200g Digestive tai kaurakeksejä
50g voita
Valkosuklaatäyte
145 g pandan valkosuklaata
2,5 kermaa
2 tl vanilija sokeria
3 rkl kiehuvaa maitoa
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
Mangotäyte
2dl mangososetta ( esim bonne)
0,5 dl sokeria
2,5 dl kermaa
250g mascarponea
6 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa maitoa
kiille
3 dl mangososetta
3 liivatelehteä
3 rkl appelsiini mehua
sokeria oman maun mukaan
1. Murskaa keksit ja sekoita voi sulan kanssa. Painele keksi muru leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Älä painele pohjaa liian tiiviiksi muutoin sitä on hankalampi leikata.
2. Valkosuklaa kerroksen teko. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. sulata suklaa.
3. vaahdota kerma ja lisää vaahtoon tuorejuusto, sokeri, suklaa , vatkaa massa tasaiseksi.
4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kiehuvaan maitoon. Kaada liivate seos ohuena nauhana massaan samalla sekoittaen.
5. kaada massa vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa 1-2h
6.Valmista mango täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. vaahdota kerma ja lisää vaahtoon mascarpone, sokeri ja mangosose, sekoita.
7. lisää liivatteet kiehuvaan maitoon ja kaada ohuena nauhana massaan. kaada massa vuokaan, anna jähmettyä 2h jääkaapissa.
8. Aloita kiilteen valmistus laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää lionneet liivatteet kiehuvaan appelsiini mehuun, sekoita mangososeeseen. Lisää sokeria oman maun mukaan ja kaada kiille kakun päälle. Jätä jääkaappiin yön yli jähmettymään,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti