maanantai 3. kesäkuuta 2019

Tripla suklaa cookiet

Tässä mun versio tripla suklaa kekseistä, tämän ohjeen olen luonut ihan kokeilemalla ja yhdistelemällä eri ohjeita.

VINKKI! Raa'an taikinan voi kääriä pötköksi leivinpaperin sisään ja kelmuttaa. Laittaa tämän pakkaseen ja paistaa hieman ennen tarjoilua. Näin keksejä ei tarvitse alkaa leipomaan vaan helppoa ottaa taikina pötkö pakkasesta jäisenä. Pötköstä saa terävällä veitsellä helposti sopivan kokoisia paloja/viipaleita.

VINKKI! Itse käytän prismasta ostettua pusseissa olevia suklaahippuja ovat edullisia n. 1,2e per pussi.

Ohje

25 kpl isoja keksejä

175g voita
2 dl fariinisokeria
0,5 sokeria
2tl vanilijasokeri
1 iso kanamuna
0,5dl kaakaojauhe
3tl maissitärkkelys(maizena, voi korvata perunajauhoilla)
1 tl ruokasooda
4,5dl vehnäjauhoja
200g maitosuklaa
100g valkosuklaa


Paisto 175c jääkaappikylmä taikina 8-10min, jäinen taikina 12-13min

1. Mittaa kuivat aineet kulhoon.  Paloittele suklaa(jos et käytä hippuja).
2. Vaahdota voi ja fariinisokeri sekä sokeri. lisää vaahtoon kanamuna.
3. Lisää kuivat aineet voisokeri- muna vaahtoon, lisää suklaahiput/paloiteltu suklaa sekoita huolella.
4. Tee taikinasta pötkö leivinpaperin sisään ja laita pötkö jääkaappiin/pakkaseen kylmettymään. Parhaita cookieita tulee kun taikina on kylmää pellille laittaessa  eli älä laita taikinaa ollenkaan kuumalle pellille paistojen välissä.
5. viipaloi pötköstä sopivan kokoisia paloja ja laita pellille , älä litistä paloja , hieman voit kädellä painaa muotoon mutta taikina palat saa olla paksuja uuniin laitettaessa. Keksit ovat kypsiä kun pinta ei näytä kostealta ja sisus on sopivan pehmeä. keksit jähmettyvät jonkin verran kun ovat jäähtyneet , joten älä pelästy jos ne on pehmeitä uunista oton jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti