torstai 10. lokakuuta 2019

Mokkapalat

En ole varmaan yli vuoteen leiponut mokkapaloja. Mokkapalat ovat kestosuosikki etenkin lasten juhlissa.

Tämä ohje on vain yksi versio mokkapaloista ,  ohje on syntynyt muokkaamalla valion ohjetta ja tästä tulee pellillinen mokkapaloja. kuorrutteeseen saa vaihtelua kun käyttää makutomusokereita. Itse käytin banaanin makuista tomusokeria , jota saa leivontatarvike kaupoista, mutta tavallinenkin tomusokeri käy oikein hyvin.

Poja
4 isoa kanamunaa
2 1/2 dl sokeria
200g voita
1 2/3dl maitoa
4 1/2dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoa
3tl leivinjauhe
1 rkl vaniljasokeria

1. Sulata voi. mittaa kuivat aineet (ei sokeri).
2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
3.Lisää taikinaan nuolijalla käännellen jauhot vuorotelle maidon ja voin kanssa. kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi. Älä vatkaa. 
4. kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuni pellille, paista 200 astetta uunin keskitasolla 15min.


kuorrute
1/2dl vahvaa kahvia
7 1/2dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhoa
100g voita
loraus maitoa
koristeita mm. nonparelli, suklaarouhe jne

1. sulata kattilassa voi. keitä kahvi ja kaada kattilaan. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää lopuksi lorausmaitoa mikäli kuorrute tuntuu jämäkältä.

2. kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele nonparelleillä
nosta jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti