perjantai 1. marraskuuta 2019

Banaanisuklaakakku

kuivakakku, joka ei ole ollenkaan kuiva. Banaani sose taikinassa tekeekakusta mehevän ja kun siihen lisätään vielä tumma suklaapalat , niin täydellistä. Mies söi tämän kakun melkein yksin aamupalaksi, maistui se lapsillekkin oikein hyvin. Tämä kakku ei ole mielestäni liian makea, mutta makeat ja hyvin kypsyneet banaanit tuovat kakkuun sopivasti makeutta. Vuokana käytin 2,8l kuivakakku vuokaa , menisi myös hyvin 3l vuokaan.

Kakku on parhaillaan muutaman päivän päästä. Säilytä sitä jääkaapissa, mutta tarjoile huoneen lämpöisenä eli nosta hyvissä ajoin pois kylmästä.

6,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1dl fariinisokeria
3tl leivinjauhetta
2tl kaneli
1rkl vaniljasokeria
4 kanamuna
3 isoa tai 4 keskikokoista banaania
200g suklaata paloiteltuna
2,5dl kermaa
200g voita sulatettuna

2,8l kakkuvuoka

  1. Voitele iso kuivakakkuvuoka.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskinään. Paloittele suklaa. Sulata voi.
  3. Sekoita kerma, voi, kanamunat ja soseutetut banaanit toisessa kulhossa. Lisää sitten kuivat aineet ja sekoita huolella. Lisää lopuksi suklaa.
  4. Paista 50-60min 175c , uunin alatasolla
  5. Anna kakun jäähtyä 15min ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti