sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Brookies

Brownien ja cookien yhdistelmä brookies. Hyvää esim vaniljajäätelön kera. Tai ihan vain sellaisenaan. Tämä ohje onnistui todella hyvin.



Brownie pohja
225g voita (huoneen lämpöisenä)
200g taloussuklaata
4kanamunaa
2 2/3dl sokeria
3/4dl kaakaojauhoa
1 1/2dl  venhnäjauhoja
1/2dl perunajahoja
1/2tl suolaa
 2tl vaniljasokeria

Keksitaikina
175g voita (huoneenlämpöisenä)
1 1/2dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
1 iso kanamuna
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
200g suklaahippuja
4 1/3dl venhnäjauhoja
2rkl perunajauhoja

  1. Vuoraa n. 36cmx 26cm vuoka leivinpaperilla 
  2. Mittaa sekä pohjan , että keksitaikinan aineet valmiiksi kulhoihin.
  3. Valmista pohja ensin. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken.
  4. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja yhdistä suklaa-voin sekaan
  5. Lisää kanamunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
  6. Paista pohjaa 200c keskitasolla n. 10-15min ja valmista sillä aikaan keksi taikina
  7. Vaahdota voi ja sokerit , lisää kanamuna. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Vatkaa tasaiseksi ja lisää lopuksi suklaa hiput. 
  8. Lisää keksi taikina nokareina pohjan päälle ja paista vielä 10min
  9. Anna brookien hetken jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti