Brownie pohja
225g voita (huoneen lämpöisenä)
200g taloussuklaata
4kanamunaa
2 2/3dl sokeria
3/4dl kaakaojauhoa
1 1/2dl venhnäjauhoja
1/2dl perunajahoja
1/2tl suolaa
2tl vaniljasokeria
Keksitaikina
175g voita (huoneenlämpöisenä)
1 1/2dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
1 iso kanamuna
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
200g suklaahippuja
4 1/3dl venhnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
- Vuoraa n. 36cmx 26cm vuoka leivinpaperilla
- Mittaa sekä pohjan , että keksitaikinan aineet valmiiksi kulhoihin.
- Valmista pohja ensin. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken.
- Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja yhdistä suklaa-voin sekaan
- Lisää kanamunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Paista pohjaa 200c keskitasolla n. 10-15min ja valmista sillä aikaan keksi taikina
- Vaahdota voi ja sokerit , lisää kanamuna. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Vatkaa tasaiseksi ja lisää lopuksi suklaa hiput.
- Lisää keksi taikina nokareina pohjan päälle ja paista vielä 10min
- Anna brookien hetken jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti