Tajusin, etten muistanutnolinko kertaakaan koikeillut tätä parin vuoden takaista hitti leivonnaista. Joten olihan sitä pakko kokeilla ja luoda oma ohje. Pohjana käytin mokkapalaohjeeni pohjaa.
Pohja
4 isoa kanamunaa
2 1/2 dl sokeria
200g voita
1 2/3dl maitoa
4 1/2dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoa
3tl leivinjauhe
1 rkl vaniljasokeria
1. Sulata voi. mittaa kuivat aineet (ei sokeri).
2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3.Lisää taikinaan nuolijalla käännellen jauhot vuorotelle maidon ja voin kanssa. kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi. Älä vatkaa.
4. kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuni pellille, paista 200 astetta uunin keskitasolla 15min.
Voikreemi
160g huoneenlämpöinen voi
5dl tomusokeria
1kpl keltuainen
2/3dl kuohukermaa
4 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokerikuohkeaksi , lisää 1/3 osa tomusokerista ja vatkaa kuohkeaksi.
2. Lisää keltuainen ja vatkaa edelleen.
3. Lisää loput tomusokerit sekä kerma ja vatkaa kreemi kuohkeaksi.
4. Levitä kreemi hyvin jäähtyneen pohjan päälle ja nosta hetkeksi pakkaseen , jotta kreemi on kylmää kun suklaa kerros levitetään.
Kuorrute
20g voi
200g maitosuklaa
50g valkosuklaa
1. Sulata maitosuklaa ja voi sekoita ne keskenään.
Sulata valkosuklaa ja laita pieneen pursotus pussiin tms. mistä voit puristaa raitoja.
2. Levitä sulanut maitosuklaa tasaisesti kreemikerroksen päälle. Tee sitten haluamiasi kuvioita valkosuklaasta.
3. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua 😍
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti